Iskanje pravih strank

Prepoznajte vaše kupce
Oblikujte profil obiskovalcev in med njimi poiščite kupce

Spletno oglaševanje vam omogoča, da v kratkem času nagovorite široko množico in na vašo spletno stran privabite veliko število obiskovalcev. Vendar vsi ti obiskovalci ne bodo takoj postali tudi vaši kupci.

Zato je pomembno, da oblikujete profil obiskovalcev vaše spletne strani ali vaše spletne promocije. Le tako boste izvedeli, katerim obiskovalcem se velja takoj dodatno posvetiti in jih pretvoriti v vaše kupce.

Kako obiskovalce presejati v kupce?

  1. Uporabite orodje za pripravo in izvedbo vaše spletne promocije, s katerim boste na privlačen način oblikovali in povedali vašo zgodbo ter predstavili vaše izdelke ali storitve.
  2. Zastavite prava vprašanja. S primerno vzpodbudo vam bodo obiskovalci zaupali svoje odgovore. Tako boste ugotovili, kateri obiskovalci so vaše prave stranke.
  3. Predstavite vašo ponudbo pravim strankam. Ker jih poznate, jim bo vaša ponudba pisana na kožo. Z lahkoto boste pridobili nove kupce.
  4. Stopite še korak dlje. Pravim strankam ponudite posebno ugodnost ali darilo, ki ga lahko prevzamejo na vaših prodajnih mestih. Razmislite tudi o spletnih kuponih, ki so vedno bolj učinkovito orodje pospeševanja prodaje.

Profiliranje vodi k nižjemu strošku oglaševanja in k boljšemu poznavanju vaših kupcev. Pokazali vam bomo, kako lahko tudi vi prepoznate vaše kupce in nehate ciljati v prazno.


Želim
izvedeti več